tefal actifry

Actifry Yemek Pişirme İpuçları

  • Patatesleri kızartmaya başladıktan sonra tuz eklemeyin. Tuzlamayı patatesler kızardıktan sonra, tabağa aldığınız zaman yapın.
  • Actifry’da pişirirken baharat ekleyeceğiniz zaman biraz yağ ile karıştırarak ilave edin. Eğer direkt olarak pişirme haznesine ilave ederseniz baharatlar üfleme sisteminden dolayı etrafa dağılır ve yanabilirler.
  • Daha iyi sonuç elde etmek için ezilmiş sarımsak yerine ince doğranmış sarımsak kullanmayı tercih edin. Ezilmiş sarımsak karıştırma aparatının altına veya üzerine yapışıp yemeğe karışmayabilir.
  • Çok koyu renkli baharatlar pişerken karıştırma aparatında veya pişirme haznesinde leke bırakabilir. Bu normaldir.

  • Actifry’da pişirdiğiniz yemekte soğan kullanıyorsanız ince kesilmiş olarak kullanın, kıyılmış soğanı tercih etmeyin, çünkü ince kesilmişler daha iyi pişerler. Eğer soğan halkaları yapıyorsanız, Actifry’a koymadan önce birbirlerinden ayırın, ve pişirme haznesine ilave ettiğinizde eşit bir şekilde dağılmaları için kendiniz biraz karıştırın.
  • Et ve tavuk yemekleri pişirirken, pişirme esnasında ürünü durdurun ve 1-2 defa kendiniz karıştırın, üstlerdeki yiyecekler kurumasın.
  • Sebzeleri kızartırken küçük parçalar halinde hazırlayın, hepsi eşit derece pişsin.

Fikrini söyle

*