tefal actifry

Deniz Mahsüllü Sebze Sote

Deniz Mahsüllü Sebze Sote

Deniz Mahsüllü Sebze Sote

4 kişilik. Hazırlama: 5 dak. Pişirme süresi: 15 dak.

Malzemeler

2 adet tüp kalamar (halkalar şeklinde kesilmiş ve bol tuz ile ovulup iyice yıkanmış)
8 adet orta boy karides (kabukları temizlenmiş)
200 gr iç midye
100 gr brokoli (küçük parçalar halinde)
100 gr karnabahar (küçük parçalar halinde)
100 gr bezelye (dondurulmuş)
100 gr mısır (dondurulmuş)
50 gr dilimli yeşil zeytin
50 ml beyaz şarap
1 ActiFry Kaşığı zeytin yağı
7-8 yaprak fesleğen (doğranmış)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
Tuz

Hazırlanışı

Deniz mahsullerini ve sarımsağı Actifry’a koyun ve üzerine zeytin yağını ilave edip 5 dakika pişirin. Sebzeleri ve yeşil zeytini ekleyip 3 dakika daha pişirin.

Beyaz şarabı ve tuzunu ilave edin ve 7 dakika daha pişirin.

Son olarak fesleğenleri ilave edip karıştırın ve servis edin.

Besin Değerleri

957 kcal
Protein: 96 g
Yağ: 31 g
Karbonhidrat: 65 g

Yorumlar

  1. nevdar dönmez der ki:

    Denedim ve şahane oldu bu tarifi somonla yapmayı da deneyeceğim..
    nevdar

Fikrini söyle

*