tefal actifry

Patates Kızartması

Tefal ActiFry Patates Kızartması

Tefal ActiFry Patates Kızartması


4 kişilik. Hazırlama:15 dak. Pişirme süresi: 40-45 dak. (Kalınlığına bağlı)

Gerekli Malzemeler

1 kg patates
1 Actifry Kaşığı sebze yağı (ayçiçeği, soya, mısırözü, fındık, hindistancevizi vs)
Gerektiği kadar tuz

Hazırlanışı

Patatesleri soyun ve dilediğiniz kalınlıkta dilimleyin. Dilimleme aletleri kullanmak daha pratik ve kolay olacaktır. Çünkü eşit uzunluklarda ve kalınlıklarda doğradığı için bütün patatesler eşit zamanda pişecektir.

Dilimleme aleti yok ise 8×8 mm, 10x10mm, 13×13 mm olarak doğrayabilirsiniz. Doğranmış patatesleri bol su ile yıkayın ve iyice kurulayın.

Patatesleri Actifry’a yerleştirin ve üzerine yağı eşit bir şekilde dökün kalınlığına göre 40 ila 45 dakika kızarmaya bırakın.

Piştikten sonra servis tabağında üzerine tuzu ilave edin ve servis yapın.

İpucu

Patateslerin kıvamını ve renginin istenilen şekilde (çıtır çıtır) olması için yıkadıktan sonra çok iyi kurulamak gerekir. Aksi taktirde bir  süre sonra yumuşamaya başlayacaktır. Dondurulmuş patatesler kullanmak ekonomik olacaktır ve pişme süresini kısaltacaktır.

Besin Değerleri

884 kcal
Protein: 21 g
Yağ: 15 g
Karbonhidrat: 171 g

Fikrini söyle

*